CITESTI ACUM
6 lucruri pe care nu le știai despre sex

6 lucruri pe care nu le știai despre sex

Mimezi orgasmul? Probabil pentru că el asta așteaptă. Știi când ai mai mult chef de sex? Sau cât de repede te simți atrasă de cineva? Iată câteva lucruri interesante despre sex.

Citește și:

O de la Orgasm. Femeile pot avea orgasm …nefăcând nimic. Nu e grozav?!

O de la Orgasm. Când lui nu-i place cunnilingus

Bărbații chiar vor ca femeile să aibă orgasm

Chiar dacă pare un mit, sau o idee cu care ne-am obișnuit ca fiind asociată cu nevoia bărbaților de performanță și confirmare a propriilor talente, din punct de vedere biologic ei sunt setați să urmărească această reacție a partenerei lor.

Dacă ea nu răspunde corespunzător sau nu este la fel de implicată în actul sexual, neuroștiințele afirmă că bărbatul devine suspicios și neîncrezător. Pe scurt „dacă nu o excit eu, atunci o excită altul?”.

Chiar și în relațiile de scurtă durată bărbații sunt motivați să își satisfacă partenerele, deși motivația nu mai este dorința de a avea o parteneră fidelă, ci de a-și salva reputația.

 

Ovulația influențează atracția sexuală!

…iar acest lucru este valabil atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Se pare că perioada de 12-48 de ore în care femeia este la ovulație (și deci fertilă) are un efect afrodisiac pentru ambele sexe.

Un studiu demonstrează că femeile aflate la ovulație vor fi mai atrase de masculii alfa, deci cei cu caracteristici (mult mai) virile, chiar dacă în restul timpului teoria nu este valabilă. Așadar, atenție dragi parteneri…

Un alt studiu arată că bărbații sunt mai atrași de mirosul pe care îl emană femeile aflate la ovulație, precum și de chipul acestora care pare să devină mai atrăgător.

 

Bărbații tineri simt nevoia să facă sex imediat. Chiar dacă nu vor.

Numeroase studii demonstrează că bărbații nu sunt chiar maniaci sexual, deși prea multe informații circulă pe acest subiect.

Un studiu recent demonstrează că 21% dintre tinerii cu vârste între 15 și 21 de ani se simt presați de iubită să ducă relația „la nivelul următor”, chiar dacă nu se simt pregătiți să facă acest pas.

56% au declarat că s-au simțit ușurați când partenera le-a spus că vrea să aștepte până să facă sex.

 

Aveți chimie? Chestia asta o afli instantaneu.

Durează mai puțin de o secundă să apară scântei între doi parteneri, dacă există chimie. Un studiu din 2008 atestă aceasta infimă perioadă de timp pentru etichetarea unei persoane ca fiind… „hot”.

Se pare că propriul creier știe mai bine pe cine dorim și când dorim, chiar înainte să ne dăm noi seama de asta.

Interesant este și faptul că deși perioada este extrem de scurtă, cea în care catalogăm o persoană ca fiind urâtă este chiar mai scurtă de atât!

 

Bărbații mint mult mai bine. În special când vine vorba de sex.

Era de așteptat, nu? Mereu dăm vina pe femei care au învățat să se machieze, să își vopsească părul și să folosească sutiene cu push-up.

Dar dacă noi suntem acuzate de „mimat”, în privința minciunilor verbalizate, bărbații conduc detașat.

Iar unii dintre ei s-au prins că este greu de identificat o minciună, întrucât rareori vocea lor prezintă inflexiuni care să trădeze.

44% dintr-un eșantion de 1000 de bărbați intervievați într-un studiu, au declarat că ar mima interesul pentru o femeie pentru a-și spori șansele să se culce cu ea.

 

Cuplurile fericite știu că sexul de calitate înseamnă muncă.

Credeați că există cupluri fericite pentru care luna de miere durează o viață? Adevărul este că după 2-3 ani, satisfacția sexuală începe să scadă pentru toate cuplurile.

Iar secretul menținerii unei vieți sexuale satisfăcătoare este să accepți că acest lucru presupune eforturi pentru a menține flacăra aprinsă. Cel puțin asta arată un studiu condus de o universitate din Toronto.

Concluzia este că presupunerea că este firesc și natural să ai parte mereu de sex grozav, este fix ceea ce te împiedic să ai parte de sex grozav!

Foto: 123rf.com

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!