Now Reading
Un zambet de fildes

Un zambet de fildes

Nu putini sunt adultii care au ramas din copilarie cu teama de medic, de injectii, care se lasa dominati de temeri si nu acorda corpului lor atentia necesara. Vorba din batrani „sanatatea e mai buna decat toate“ are un temei real si daca in momentul de fata deschiderea catre dezvoltare personala, catre un trai sanatos este palpabila, cercul trebuie inchis si cu igiena orala.

Corpul nostru functioneaza ca o entitate de sine statatoare, o uzina cu echipamente fine dar in acelasi timp puternice, cu procese complexe, unde totul este interconectat si nimic intamplator. Prea putina lume stie ca o durere de cap poate semnala o problema dentara sau ca dintii pot atrage atentia asupra unor boli care nu isi manifesta complet simptomele.

Daca genetica are rolul ei, iar alimentatia se reflecta direct asupra danturii, pana la urma totul se rezuma la educatie. Cea primita de la parinti, autoeducarea si ceea ce ii vom invata pe copiii nostri.

Este timpul sa constientizam ca de fapt medicul este prietenul nostru, aliatul nostru, iar consultatia nu trebuie facuta cand este deja prea tarziu. Este timpul ca cei mici sa nu mai fie speriati cu vizita la domnul doctor, cu injectii, daca nu sunt cuminti ci incurajati sa apeleze la ajutorul lui.
 

 

Citeste continuarea articolului in Psychologies, editia ianuarie-februarie

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!