Now Reading
5 modalități de a-ți face timp și pentru tine

5 modalități de a-ți face timp și pentru tine

Revista Psychologies
5-modalități-de-a-ți-face-timp-și-pentru-tine

Multe femei se întreabă cum ar putea să împace cariera cu familia și în plus, să-și facă și timp pentru ele, pentru odihnă și relaxare. Vom enunța câteva posibile răspunsuri în cele ce urmează.

1. Fă-ți ordine în viață și găsește-ți echilibrul

Uneori viața profesională diminuează treptat viața personală și timpul alocat pentru propria persoană, pentru copii, rude și prieteni. Ordinea și echilibrul sunt importante pentru starea de sănătate. Dezordinea poate duce la anxietate, agitație și poate fi copleșitoare, în majoritatea situațiilor.

O idee bună ar fi să te trezești cu o oră mai devreme dimineața, pentru a avea timp pentru tine, să stai puțin singură și să bei o cafea în liniște. O cafea servită în singurătate te poate ajuta să-ți pui ordine în gânduri, cu privire la ceea ce vei face în ziua respectivă.

Dacă ai mai multă grijă de tine, vei avea mai multă energie să faci ce ți-ai dorit și în plus, să oferi atenție și persoanelor din familie.

2. Învață să spui NU atunci când trebuie

Uneori, în viață, este necesar să refuzi în mod politicos anumite lucruri, chiar dacă pare dificil la început. Orice femeie merită să aibă parte și de timp liber, nu doar de muncă. Prin urmare, ea trebuie să spună NU lucrurilor pe care nu vrea să le facă, sau care nu sunt pe lista ei de sarcini atunci.

Deși uneori este greu să spui NU, pentru că te simți oarecum inconfortabil, totuși pentru a menține echilibrul muncă-familie este nevoie și de a refuza anumite activități consumatoare de timp, sau care nu sunt prea importante.

3. Fă-ți timp pentru relaxare

Deseori, în viață, ai parte de mult stres și situații tensionate. Pentru a te calma nu este indicată nici țigara, nici băutura și nici prăjitura. Cel mai indicat ar fi să-ți faci timp pentru relaxare, să cauți un loc în care poți fi singură și liniștită, pentru a-ți reîncărca bateriile. Poți dormi puțin, poți face câteva exerciţii de respirație profundă, yoga sau meditație, ori o plimbare de scurtă durată în natură.

Relaxarea te ajută să scapi de gândurile negative, să te calmezi și apoi să ai mai multă energie și capacitatea de a găsi soluții la problemele care te apasă.

modalități-de-a-ți-face-timp-și-pentru-tine

4. Scapă de stres și încearcă să-ți revii după o perioadă plină și agitată

În viață, este absolut normal să ai și perioade stresante, dar asta nu înseamnă că trebuie să ajungi la disperare. În acele momente trebuie să ai grijă și de tine, pentru că în perioadele grele stresul este mare și ai nevoie de odihnă activă sau de relaxare. Pentru asta, îți poți folosi o parte din timp pentru lectură, grădinărit, exerciții fizice, etc.

5. Îngrijirea personală este importantă în viața unei femei

Prin îngrijirea personală, femeile arată impecabil și își pot crește încrederea și stima de sine. Părul curat, puternic și frumos coafat este un simbol al feminității, de aceea trebuie aranjat și acasă, nu doar la saloanele din oraș.

Femeile apelează în ziua de azi la diferite tratamente profesionale de înfrumusețare, care le ajută să fie mai atrăgătoare, să-și recâștige încrederea în sine. Din păcate pentru unele, banii și timpul lipsesc uneori, pentru a-și oferi îngrijire, pentru a preveni problemele părului legate de diferite cauze.

Totuși femeile reușesc să-și facă timp pentru ele acasă, să aplice câteva tertipuri prin care pot realiza mult mai mult decât li se oferă la un salon de coafură. De pildă, ele pot folosi măști cosmetice pentru păr cu ingrediente naturale, sau pot scăpa de părul pufos, fizzi (care strică aspectul coafurii) cu placa de păr cu aburi care ajută la îndreptarea perfectă a șuvițelor de păr ondulate.

Pentru a avea o viață mai frumoasă și mai echilibrată, femeile trebuie să profite la maximum de timpul lor liber și să îl petreacă așa cum își doresc, într-un mod variat. Din fericire, femeile care reușesc asta și au un program flexibil care le permite să trăiască mai confortabil, sunt mai echilibrate, atrăgătoare și sănătoase. În afară de aceste aspecte, pentru a avea o viață profesională bogată și o viață personală fericită, este nevoie și de capacitatea de a asculta și de a  comunica cu cei din jur în mod civilizat.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll To Top