Now Reading
Lansare de carte: „Întinde mâna, Tiberiu”, de Horea Sibișteanu

Lansare de carte: „Întinde mâna, Tiberiu”, de Horea Sibișteanu

Revista Psychologies
lansare-de-carte-întinde-mâna-tiberiu-de-horea-sibișteanu

Vă așteptăm la evenimentul de lansare a cărții „Întinde mâna, Tiberiu”, de Horea Sibișteanu, joi, 6 octombrie, de la 19:00, la Librăria Humanitas Lipscani.

Alături de autor, o vom avea invitată pe Adina Popescu, iar moderatoarea evenimentului va fi Eli Bădică, coordonatoarea colecției n’autor.

Cum îți recompui identitatea?

„Întinde mâna, Tiberiu” e o carte care se împarte permanent la doi: Tibi, cum îi spune familia, sau „grasu’”, apelativul folosit de băieții din cartierul de provincie, și Tiberiu, cum și-ar dori să fie reținut copywriterul din capitală. Unul și același om, (sur)prins între copilărie și maturitate, între traume și împliniri, între relații și despărțiri, între 1990 și 2020, între personaje, între sexualități și așteptări, între frici, între nevoia de acceptare a propriilor identități și cea de afecțiune și validare, între moarte și viață. Între povești, la urma urmei. Care te așteaptă să ți le apropii.

„În acest excelent roman-puzzle, îl vei însoți pe Tiberiu în diferite etape ale maturizării sale, în care scene din copilărie, dintr-un oraș de provincie, se împletesc cu cele din Bucureștiul de astăzi al blocurilor interbelice, puburilor, angoaselor și relațiilor eșuate. Vei cunoaște personaje precum băieții de la bloc, nebuna care spală bani, escortele masculine, pocăitele, tanti Odette, care pare să trăiască într-o fotografie. La fiecare pagină, Horea Sibișteanu îți va da senzația că-ți dezvăluie o lume ascunsă, fascinantă, altfel inaccesibilă, în care candoarea se amestecă cu grotescul și cu absurdul.” – Adina Popescu

„Bildungsroman mozaic, noul volum al lui Horea Sibișteanu explorează (o parte dintre) vulnerabilitățile masculine, identitățile care se contopesc în noi, strat cu strat, etichetele, tipologiile, preconcepțiile, fricile – dintre care cea mai pregnantă e aceea de a fi diferit. De aceea, jonglează cu planuri, spații și momente în timp, cu personaje pe care trebuie să le cunoști, cu episoade pline de semnificații. Cu același minimalism cu care ne-a obișnuit în Fetiș, cartea sa anterioară, cu aceeași apetență pentru detalii inedite, devoalări, sinceritate și diversitate.
Fii curajos sau curajoasă și întinde mâna, așadar, te va surprinde ce vei descoperi.” – Eli Bădică, coordonatoarea colecției n’autor.

Horea Sibișteanu s-a născut pe 6 ianuarie 1987 la Bacău.

A absolvit Facultatea de Construcții și Instalații a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași în 2010 și un master de Inginerie Seismică la Universitatea Waseda din Tokio în 2013.

A participat la Creative Writing Sundays, sesiuni de scriere creativă organizate de Revista de Povestiri, i-au apărut texte în publicațiile Subcapitol, Revista de Povestiri, Ateneu, Iocan, Steaua, Echinox, Vitraliu, în volumul colectiv Scrisori din Cipangu. Povestiri japoneze de autori români (Editura Trei, 2016) și în antologia Plastic în carne, coordonată de Adrian Schiop (Triumf Amiria, 2022). De asemenea, a fost bursier al programului „Prima Carte”, inițiat de Fundația Friends for Friends.

A debutat în anul 2004 cu volumul de proză scurtă A șaptea viață (Editura Psihelp), iar cel de-al doilea volum de povestiri al său, Fetiș, a fost publicat în colecția n’autor a Editurii Nemira în mai 2019.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top