Now Reading
De ce ideea de dragoste la prima vedere este o capcană

De ce ideea de dragoste la prima vedere este o capcană

Ne place să credem în dragoste la prima vedere. Dacă nu ni se întâmplă nouă, o idealizăm la adresa altora. Chiar ne supărăm pe partener că la noi nu s-a întâmplat așa. Adevărul este altul.

Citește și:

Despărțirea poate fi o șansă să-ți fie mai bine

5 tehnici de seducție pe care ar fi bine să nu le (mai) pui în practică

Crezi în dragoste la prima vedere? Ți s-a întâmplat să experimentezi dragoste la prima vedere?

Dacă da, felicitări, ești o romantică incurabilă. Pentru a șifona puțin acest mit, să vorbim oare cum ne alegem partenerii în funcție de părinții pe care îi avem?

Poate că tipul acela drăguț pe care abia l-ai zărit și se uită fix la tine, are un aer comun cu al tatălui tău… În plus, poate se uită la tine pentru că și tu semeni cu mama lui… Nu mai sună atât de romantic, nu?

Dar să nu stricăm bucuria de a vedea un bărbat care ne place. Dacă te uiți la bărbați care seamănă cu Keanu Reeves, care sunt șansele ca și tatăl tău să semene cu el? Nu?

Revenind la acești fiori care ne străbat tot corpul, rațional vorbind putem da vina pe feromoni. Sau pe bărbia lui puternică în care vedem un bărbat sigur pe el, care știe ce vrea și e capabil să ne protejeze.

Pentru că așa ne-a programat natura pe noi. Să ne uităm la un specimen capabil să ne facă copii sănătoși pe care să îi poată și proteja. Dar cum în timpurile moderne indiciile ar fi bine să se schimbe, întrucât poate fi infidel și evitant cu bărbia aia cu tot, suntem atrase fizic și cam atât.

Oamenii de știință ne atrag atenția că aruncăm o privire prea romantică asupra acestor prime întrevederi.

Un studiu olandez recent a dat unor persoane singure (bărbați și femei) ocazia să cunoască potențiali parteneri atât online cât și offline. Culmea, multe persoane au răspuns că au experimentat sentimentul de dragoste la prima vedere.

Și mai uimitor este că majoritatea bărbați… Investigând în continuare, sentimentul era de fapt unul de atracție puternică față de cealaltă persoană. Trist, dar în niciunul dintre aceste cazuri „sentimentul” nu a fost reciproc.

Totodată, în concluzie, autorii studiului spun că cei care fac parte dintr-un cupu și cred că au trăit dragoste la prima vedere la întâlnirea partenere/partenerului, în timp, ajung să îl convingă și pe acesta că sentimentul a fost reciproc. Dar aici deja vorbim despre dragoste și nu îndrăgostire…

Foto: shutterstock.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top