Now Reading
Cum te ajută psihologia în viața de zi cu zi

Cum te ajută psihologia în viața de zi cu zi

Revista Psychologies
cum-te-ajută-psihologia-în-viața-de-zi-cu-zi

Crezi că psihologia este doar o materie care se predă în școli? Ei bine, dacă ești conștient de cum o poți aplica, psihologia chiar poate deveni un lucru care îți aduce anumite beneficii pe care nici măcar nu le vei simți atunci când se întâmplă. Psihologia poate fi folosită și înțeleasă în mai multe moduri. Iată câteva dintre ele.

Motivație

Conceptul de motivație este o armă psihologică foarte puternică. Atunci când ești motivat, aproape nimic nu îți poate sta în cale deoarece ești concentrat 100% să faci un lucru și să ajungi într-un punct. Motivația poate fi tradusă foarte bine și ca fiind cel mai bun combustibil pentru motorul pe care îl folosim în fiecare zi. Motivația poate fi ajutorul de care ai nevoie atunci când vrei să slăbești sau să înveți o limbă străină.

Ea provine din anumite consecințe care apar atunci când tot procesul se sfârșește printr-o recompensă sau un lucru care te face să te simți bine. Slăbitul te face să arăți mai bine, iar asta te motivează. Pentru a rămâne motivat, încearcă să stabilești obiective clare și să repeți mereu aceleași acțiuni.

Psihologie prin citit – Scara

Scara de Ioan Scărarul este o carte pur despre psihologie. Am vrut să îți oferim un paragraf separat despre această operă pentru că am fost uimiți de cât de bine este făcută paralela dintre mediul religios și cel nereligios. Practic, această carte poate fi înțeleasă atât de un credincios, dar și de către un om de știință pentru că trece în revistă foarte multe aspecte ale psihologiei umane.

În carte este vorba despre cele 30 de trepte ale vieții creștine, acele trepte care te vor duce în cele din urmă spre întru desăvârșire. În carte se vorbește și despre ce tentații sau ispite pot apărea în calea spre această desăvârșire și ce putem face. Este o carte psihologică despre care vei continua să vorbești și prietenilor.

Comunicare

Psihologia te poate ajuta și să comunici mai bine cu ajutorul tehnicilor verbale, dar și nonverbale. Să studiezi psihologia te ajută să înțelegi mai bine foarte multe aspecte din ceea ce ar putea construi un principiu de comunicare sănătos. Ceea ce este foarte important este să te faci înțeles atunci când comunici și să de exprimi corect atât verbal cât și nonverbal.

Un bun exercițiu psihologic este să încerci ca pe parcursul unui dialog să păstrezi contactul vizual pentru a crea o conexiune cu interlocutorul, să începi să observi ce gesturi nonverbale au alți oameni, dar și să îți folosești tonul vocii pentru a împuternici un mesaj pe care îl transmiți.

Concluzie

Să te folosești de tehnici de psihologie este ceva ce poți încerca să faci pentru propria satisfacție, dar și pentru a înțelege ceea ce fac ceilalți. Când cineva minte, este rușinat sau nu este sigur pe el? Poți folosi aceste informații?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top