CITESTI ACUM
Ioan Gyuri Pascu va canta in deschiderea concertului Suzanne Vega

Ioan Gyuri Pascu va canta in deschiderea concertului Suzanne Vega

Suzanne VegaIoan Gyuri Pascu, compozitor, actor, interpret

Ioan Gyuri Pascu a debutat in anul 1982 iar din 1987 pana in 2007 a facut parte din grupul Divertis. In 1993, piesa „Tara arde si babele se piaptana” a fost desemnata piesa anului in ancheta EVZ. In acelasi an, Radio Contact ii oferea premiul “Compozitorul Anului”. Artistul a scos 11 albume, cel mai recent disc al sau – “La jumatatea vietii” a aparut in 2007.

Coincidenta sau nu, cel mai recent album al lui Suzanne Vega“Beauty&Crime” – a aparut tot in 2007. Legatura dintre cei doi se va face pe 16 iulie la Sala Palatului din Bucuresti, unde, incepand cu ora 20.00, Ioan Gyuri Pascu va canta in deschiderea primului concert Suzanne Vega din Romania.

Suzanne Vega va canta in Romania intr-o formula de trio, alaturi de Gerry Leonard la chitara electrica si acustica si de Mike Visceglia la chitara bass.

Ioan Pascu s-a nascut pe 31 august, in Agnita, judetul Sibiu. Dupa ca si-a dovedit talentele artistice inca din gradinita, incepand din clasa a III-a a facut parte din corul scolii. Tot de atunci a inceput studiul la pian, neglijat deseori de antrenamentele in cadrul Scolii Sportive de Handbal.

Inca de pe atunci isi distra profesorii si colegii cu abilitatile sale speciale de a imita voci – de preferinta, pe a Didei Dragan si Aurei Urziceanu.

Ce voia sa fie cand va fi mare? Oscila intre handbal si actorie. Din clasa a V-a a avut si o chitara. In clasa a VII-a l-a jucat pe lt. Colombo, intr-o piesa pe care a scris-o si regizat-o.

Dupa liceu, a fost pentru scurta vreme strungar, apoi a plecat in armata, unde, impreuna cu cativa camarazi, a cantat in trupa Fundal, ca vocalist, baterisat si la blockflute.

Dupa armata, a facut Facultatea de Filologie din Cluj, la sctia romana-spaniola, apoi a fost profesor de romana in comuna Ulmu din judetul Calarasi.

Participarile la Cenaclul Flacara, Serbarile Scanteii Tineretului si festivalul Primavara Baladelor au facut sa fie remarcat si sa cante pe scena alaturi de numele mari ale muzicii rock din Romania acelor ani.

Din 1987 pana in 2007 a facut parte din grupul Divertis, alaturi de care apare si astazi.

In 1992 s-a casatorit cu Daniela Marin si au impreuna o fetita, Ana Iarina, care, la randul ei, studiaza pianul… si – cine stie? – povestea continua.

Daca vreti sa stiti cum continua povestea, cititi pe www.ioangyuripascu.ro/.

Biletele la concertul Susane Vega costa intre 75 si 250 lei si se pot gasi online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro , la magazinele Diverta, Muzica si Germanos si la Sala Palatului.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sus

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!