Now Reading
Minciuni pe canapea – lansare la libraria Carturesti

Minciuni pe canapea – lansare la libraria Carturesti

Revista Psychologies

Minciuni pe canapea, Irvin D. Yalom, Humanitas Fiction

Minciuni pe canapea

Irvin D. Yalom
Traducere de Carmen Toader
Humanitas Fiction, Literatura
Colectia: Raftul Denisei

Lansare la Libraria Carturesti
(str. Arthur Verona, 13 -15)
Joi, 26 martie, ora 18.30

Vor vorbi:

  • Carmen Toader, Virgil Ricu, Sanda Lepoiev – psihoterapeuti
  • Sanda Visan – jurnalista
  • Iuliana Alexa – redactor sef al revistei Psychologies
  • Denisa Comanescu – director general al editurii Humanitas Fiction

*
*   *

Isi poate pierde un psihiatru mintile? Poate fi el pacalit, sedus, manipulat chiar in timpul sedintelor in care ar trebui sa detina controlul asupra pacientilor? Da, daca o femeie dornica de razbunare hotaraste sa joace rolul de pacienta neajutorata. Plin de revelatii surprinzatoare, intocmai ca duelul unui psihanalist cu mintea omeneasca, romanul lui Yalom ne dezvaluie cat de vulnerabili suntem, fara exceptie, in fata singuratatii si nevoii de iubire.

Increzator in propriile forte, tanarul psihanalist Ernest Lash nu ia in seama sfaturile mentorului sau, Marshal Streider, ci re-curge, in timpul sedintelor de terapie, la tehnici experimentale. Insa, in ciuda infa-tuarii psihiatrilor, mintea omeneasca este un teritoriu inca necartografiat si plin de primejdii: stabilind o relatie sincera – crede el – cu o noua pacienta, Carolyne Leftman, Ernest isi deschide tainitele sufletului si devine vulnerabil, neavand habar ca femeia pe care isi inchipuie ca o tra-teaza doreste de fapt sa-l manipuleze si sa-l distruga. Prins intr-o paradoxala relatie terapeutica, in care figura autoritara a medicului a cedat tentatiei confesiunii si i se supune pacientului dominator, Ernest va descoperi nebanuite adevaruri incomode despre sine si despre natura umana, ale carei taine credea ca le cunoaste.

Irvin D. Yalom, medic psihiatru, scriitor

Irvin D.Yalom s-a nascut la 13 iunie 1931, la Washington, intr-o familie de emigranti rusi. Desi fascinat de literatura, alege o cariera medicala, la presiunile familiei, singura concesie pe care o face vocatiei sale umaniste fiind specializarea in psihiatrie.

 

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!