Now Reading
Salvează anul 2020 prin fapte bune și vei ajuta astfel și mediul înconjurător!

Salvează anul 2020 prin fapte bune și vei ajuta astfel și mediul înconjurător!

Revista Psychologies
salvează-anul-2020-prin-fapte-bune-și-vei-ajuta-astfel-și-mediul-înconjurător

Trebuie să admitem că avem nevoie, cel puțin din când în când, de oameni de bine în jurul nostru, care să ne motiveze și să ne îndemne să contribuim la mai binele altora. Mai ales acum, într-un an atipic, când energia noastră e scăzută, când pandemia ne afectează productivitatea și starea generală. Vrem să ne gândim la lucrurile frumoase din jurul nostru, să fim bucuroși, să gândim pozitiv, să fim bine.

Dar ce-ar fi dacă noi am fi motorul de energie bună pentru cei din jur? Dacă ne propunem să salvăm noi anul 2020 și să intrăm cu forțe proaspete în anul cel nou?

Planeta 21 e cea mai recentă inițiativă a Asociației Recolamp, care de ani buni face eforturi pentru a ne ajuta să fim mai responsabili reciclând deșeurile periculoase din echipamente de iluminat.

Recolamp își propune pentru acest final de an să transforme deșeurile în energie și să te convingă și pe tine să te implici, pentru că începând cugesturi mici putem să schimbăm ceva semnificativ în noi, și în alții.

Nu arunca becurile la gunoi, acesta ar fi primul pas!

Al doilea – colectează-le separat.

Al treilea – du-le la orice punct de colectare Recolamp.

Cum afli care-i cel mai apropiat centru de reciclare de tine? Descarcă din Google Play sau din App Store aplicația ColțVerde vei găsi acolo o hartă cu toate punctele disponibile în România. Ele se găsesc inclusiv în centre comerciale, supermarketuri sau hipermarketuri, deci e chiar atât de simplu și la îndemână.

Să-ți mai spunem că Recolamp luptă și pentru o cauză și astfel vei simți și tu că faci parte din această campanie și faci fapte bune, mai multe decât crezi? Îți spunem! Pe lângă faptul că ajuți planeta și ești responsabil, ești și parte din proiectul EDUBox. La 200 de becuri reciclate, Recolamp donează 58 de lei pentru proiectul EDUBox, dezvoltat de Narada – un kit de prim ajutor educațional care include echipamente digitale, laptopuri și tablete, oferite copiilor din comunitățile vulnerabile, cu scopul de a-i reconecta la educație.

În luna noiembrie s-au strâns peste 10,000 becuri pentru această campanie! Cât de tare e și, mai ales, cât de multă energie pozitivă transmite? Acesta e un gest mic, dar extrem de frumos, care poate aduce bucuria copiilor de la sate. Află mai multe despre campanie, aici – https://recolamp.ro/transforma-deseurile-in-energie/

Și pentru că tot suntem în perioada sărbătorilor și știm că ne gândim cu toții acum la ce decorațiuni să alegem pentru casă, ce globuri luăm pentru brad, îți oferim și câteva tips & tricks tot eco, tot din partea Recolamp, cu ajutor venit din partea unor designeri români. Pe contul de Youtube al Asociației vei găsi o serie de podcasturi dedicate acestui subiect. Globuri pentru brad, realizate în atelierul de creație al Siminei Filat dintr-o pastă de hârtie reciclată, ghirlande din fructe uscate la cuptor, scorțișoară și câteva frunze decorative, o veioză sustenabilă creată de Nicu Baicu, fondatorul FOLDO Design, din carton, becuri LED și cutii de pantofi sau o lampă la fel de cool și de creativă ralizată de tânărul IT-ist Ciprian Amariei din țevi de cupru sau furtun de chiuvetă, printre altele, sunt doar câteva dintre ideile inovative din care ne putem inspira pentru a ne face propriile decorațiuni sustenabile.

Tu ce mai aștepți? 🙂

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!