Now Reading
3 tulburari alimentate de singuratate

3 tulburari alimentate de singuratate

Revista Psychologies

Poti sa te confrunti cu anumite tulburari a caror cauza reala sa fie singuratatea. Sentimentul de singuratate poate fi trait indiferent de imprejurari, chiar daca esti intr-o relatie sau ai un cerc de prieteni, dintr-o carenta emotionala pe care doar tu ti-o poti rezolva. Cu atat mai mult daca esti in disconfort din lipsa unor relatii. Iar pe baza acestui sentiment, anumite tendinte pot fi exacerbate.

 

Depresia

Singuratatea si depresia sunt legate una de cealalta. Iar lipsa unor relatii apropiate sau semnificative poate crea un sentiment de nefericire, cu atat mai puternic pe un fundal depresiv.

Studiile arata ca sentimentul de singuratate resimtit timpuriu in viata reprezinta un predictor al depresiei viitoare.

 

Anxietatea sociala

Daca sentimentul de singuranta nu este cauzat de izolarea fizica datorata mediului in care traim, acesta se poate datora disconfortului pe care il resimtim cand cunoastem oameni noi.

Anxietatea sociala duce la sentimentul de singuratate si invers. Daca te simti singur poti de asemenea sa traiesti cu impresia ca nimeni nu te place pentru ca nu are de ce sau ca nu meriti sa ai relatii.

In acest sens, teama si anxietatea vor creste, iar tu vei evita si sa incerci sa formezi relatii. Este un cerc vicios al izolarii datorita fricii de a nu esua, de a nu spune sau face ceva gresit in relatiile cu ceilalti.

 

Dependentele

Dependentele de medicamente sau droguri sunt mai mult decat reactii chimice ale creierului intrucat relatiile sociale de multe ori echilibreaza o persoana pentru a nu cadea prada exceselor.

In egala masura, lipsa acestora si sentimentul de singuratate creaza un mediu propice pentru dezvoltarea unei dependente.

In acest sens studiile spun ca daca simtim nu nu ne putem conecta social, vom cauta o conexiune in alta parte, care poate degenera intr-o dependenta fie de medicamente, alimentara sau de jocuri de noroc.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top