Now Reading
Meryl Streep: Sunt o familista convinsa

Meryl Streep: Sunt o familista convinsa

Revista Psychologies
Meryl Streep, Robert de Niro
Alaturi de Robert de Niro

 


In trecut ati fost comparata cu Bette Davis si Katharine Hepburn.

–  Dar eu nu sunt ca ele, sunt altfel. Sunt Meryl Streep. Nu vreau sa fiu comparata cu nimeni!

E adevarat, dar este un compliment.
–  Asa este, e un compliment foarte frumos.

Cat de mult va deranjeaza asta?
–  Ma deruteaza. Ele sunt doua simboluri in cinematografia inter­nationala, dar in acelasi timp eu le simt foarte departe. Si, dintr-un motiv foarte ciudat, aceasta industrie, atat de cruda cu femeile, mi-a facut loc si mie. Iar acum, dupa atatia ani, pot face multe lucruri, poate nebunesti, dar le pot face si ma simt foarte norocoasa. Nu pot sa traiesc gandindu-ma ca sunt comparata cu X sau cu Y si sa-mi conduc viata si cariera dupa modelul respectiv.
In plus, Bette, de exemplu, la 50 de ani nu mai avea niciun contract. Iar eu am trecut de ceva timp de varsta asta si mi-e foarte bine. Asa ca, intelegeti diferenta. Cred ca de fapt nu vreau sa fiu comparata cu nimeni.

Cand spuneti ca aceasta industrie dura pentru femei v-a facut loc va ganditi la contributia dumneavoastra in cinematografia internationala?
–  Nu stiu. Nu sunt eu in masura sa spun ce am facut bun si ce nu, pentru ca as fi subiectiva.
Oricat de convinsa as fi de calitatile mele, e lipsit de etica sa mi le etalez cu nonsalanta si fara teama de a cadea in ridicol.

Si totusi, Al Pacino, un actor nemaipomenit, spunea la un moment dat ca a vazut toate filmele dumneavoastra si ca va apreciaza foarte mult.
–  Da, dar el e un prieten vechi al meu. Il stiu cam de pe vremea cand abia terminasem scoala. Imi pare foarte rau insa ca eu nu reusesc sa pastrez legaturi prea stranse cu cei din bransa si sa le vad toate filmele in care joaca.

Sunteti una dintre actritele cu cele mai multe nominalizari la Oscar. Cum va simtiti?
–  Sigur ca e flatant si e o recunoas­te­re a muncii me­le. Insa in viata de zi cu zi nu ma ajuta foarte mult. Nu ma ajuta, de exemplu, sa ma simt mai tanara, mai slaba, mai frumoa­sa sau mai sanatoasa.
Am destule onoruri si sunt la varsta la care mi-ar prinde bine ceva care sa-mi incetineasca procesul im­ba­tra­nirii sau macar sa-i reduca efectele.

Sunt un om foarte optimist, dar uneori imi simt varsta si ma in­tris­tez. Vreau sa ma pot bucura cat mai mult de viata… de fapt mi-as dori sa pot face asta pentru totdeauna. Refuz sa ma gandesc la sfarsitul meu fizic.

Adaptare de Claudia Cosma
Foto: Hepta, Guliver/ Getty Images Entertainment, Wireimage
 

Vedetele de pe coperta revistei PSYCHOLOGIES:

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

Pages: 1 2 3
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!