CITESTI ACUM
5 motive pentru care un bărbat se retrage dintr-o relație de cuplu abia începută

5 motive pentru care un bărbat se retrage dintr-o relație de cuplu abia începută

Totul părea minunat între voi când el, brusc, se retrage? Era entuziasmat de relația de cuplu, vă făceați planuri, iar acum este distant? Iată câteva explicații care te ajută să privești situația mai lucid.

Citește și:

De ce este importantă independenţa în cuplu

5 sfaturi pentru a scăpa de un admirator nedorit

Noi, femeile, nu odată am întâlnit bărbați care par interesați, atrași, entuziaști, care fac planuri multe, pentru ca apoi să se comporte fix la polul opus.

Totul debutează perfect, te sună și îți dă mesaje zilnic, vrea să vă vedeți și să mergeți în locuri noi pentru amândoi, iar apoi, fără niciun avertisment, are loc o schimbare de atitudine, iar el începe să se retragă.

Uneori, schimbarea este atât de mică, încât cineva din afară nu ar observa nicio diferență. Începe cu dimineața în care nu îți dă mesaj așa cum obișnuia. Și atunci îți spui singură că va da mai târziu.

Timpul trece, iar el nu apare. Dar tu nu vrei să ai o reacție exagerată… nu trebuie să te caute constant și la orice oră, nu? Doar că timpul tot trece, iar liniștea naște idei paranoice. Așa că îi dai tu un mesaj.

Suntem în secolul XXI, iar femeile puternice și independente pot iniția ele o conversație! Iar el răspunde. Doar că nu pare nici drăguț, nici jucăuș, nici că ar căuta o continuare a conversației.

Din nou, tu îți spui că este ocupat și nu vrei să faci loc ideilor paranoice. Dar, fie vorba între noi… acesta este doar începutul.

Nu spunem că „scenariul acesta nu are niciodată un final fericit”, dar putem spune că șansele nu prea sunt în favoarea noastră, a femeilor.

Problema principală când ne întâlnim cu un astfel de bărbat nu este atât el însuși, cât modul în care noi reacționăm în fața acestor schimbări. Și pe bună dreptate, am putea spune…

Atunci când nu suntem într-o relație de cuplu în care ne-am luat angajament de exclusivitate, dacă bărbatul se distanțează, apare teama că totul se va încheia. Iar cu această teamă, femeile nu se descurcă prea bine.

Cele două reacții clasice sunt că femeile fie insistă cu mesajele încercând să reducă distanța, fie se enervează pe tip și reușesc să îl îndepărteze și mai mult.

Înainte să cauți cea mai potrivită atitudine, te ajută să încerci să înțelegi motivul acestei schimbări.

 

Ești doar o opțiune

Într-o relație ești fie o opțiune, fie o prioritate. Dacă ești o opțiune, înseamnă că există și altele. Am cerut sfatul unui bărbat despre reacția potrivită într-o astfel de situație. Răspunsul a venit rapid și cu sinceritate: retrage-te. Cu siguranță este mai ușor de spus decât de făcut.

 

S-a răzgândit

Desigur, dacă vei citi asta, primul gând va fi oare ce poți face pentru a schimba situația. Sincer? Să faci eforturi să convingi un bărbat să te placă nu duce la nimic bun.

Pe scurt, dacă trebuie să îți pui întrebarea „oare mă place?”, atunci ar cam trebui să uiți de el.

Bărbații au darul de a-și expune foarte clar intențiile, fie că acestea îți sunt pe plac sau nu. Noi, femeile, alegem din când în când să ignorăm semnele dacă nu ne convin…

 

Nu s-a hotărât dacă tu ești „aleasa”

În loc să se implice într-o relație cu tine, continuă să te vadă păstrându-și și alte opțiuni. Prin urmare, nu se va apropia prea mult de tine și o va scălda așa până se hotărăște sau, până apare cineva mai interesant.

 

Ai cedat teren prea repede

Dacă ești prea disponibilă când lui i s-au aprins călcâiele după tine și dacă te prefaci că nu-ți pasă când el se îndepărtează, i-ai dat deja mesajul clar că vei rămâne în preajmă orice ar fi.

Totodată, din păcate, asta îl face suficient de încrezător să continuie cu același comportament, întrucât știe că nu vor exista consecințe. Vei fi acolo când vrea el și te poate ignora când nu are chef de tine.

 

Nu este acolo unde și-ar dori

Tu nu încapi în planul lui de viață. Are anumite ambiții și obiective, iar pentru moment poți fi femeia potrivită care a apărut în momentul nepotrivit. În alt senariu sau alt interval, poate, cine știe, ar fi decurs altfel. Dar momentan, el are alte planuri.

 

Acum că știi care sunt motivele, poate îți va fi mai simplu să găsești reacția potrivită. Din experiențele tale și ale noastre tuturor în materie de iubire, un lucru este cert: orice încercare de a „convinge” un bărbat să te iubească, va eșua.

Să îl determini (cu eforturi) să vadă cât de minunată ești, este în zadar. Să îi împărtășești sentimentele tale în speranța că va înțelege cât de mult înseamnă pentru tine… nu va duce nicăieri.

Dacă un bărbat este nesigur pe relația cu tine (indiferent de motivele lui), poți face un singur lucru: un pas înapoi. Dă-i spațiu. Nu spune nimeni să îl ignori sau să îi blochezi numărul de telefon, dar nu face eforturi să „repari” ceva.

Femeile, de regulă, simt nevoia să reacționeze când un bărbat brusc devine distant. Și este de înțeles. Nu e prea plăcut să treci de la „aproape într-o relație” la „aproape nimic”. Dar trebuie să accepți că nu poți controla ceea ce face sau simte o altă persoană.

Așadar, lasă-l să se decidă. Oricât de subtil sau relaxat încerci să pui presiune, se va simți sufocat, iar bărbații care se simt prinși în capcană… știm deja că o iau la fugă.

Dacă vrei să se apropie de tine, lasă-i spațiu să o poată face. Iar dacă nu o face… deja ai primit răspunsul de care aveai nevoie.

Foto: shutterstock.com

 

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!