3 obiceiuri care afectează relația de cuplu și cum le remediem. Toți avem cel puțin unul

Când unul dintre parteneri are diverse obiceiuri care îi afectează confortul celuilalt, certurile pot izbucni din lucruri mărunte, care ar putea fi foarte ușor remediate.

Fiecare dintre noi are anumite obiceiuri personale considerate iritante de către partenerii noștri. Fie că este vorba despre dușul de dimineață care durează câteva zeci de minute bune, despre ascultarea știrilor la volum maxim sau despre obiceiuri și mai mărunte, este cert că într-un cuplu este nevoie să acordăm atenție doleanțelor partenerului și să găsim faimoasa cale de mijloc aristotelică.

  • Un obicei care stârnește adesea discuții în cupluri poate fi abordat într-o manieră nouă, din care nimeni nu are de pierdut

Dacă doar unul dintre parteneri are acest obicei, el este în măsură să provoace nenumărate discuții. Este vorba despre fumat, un obicei pe care îl au un sfert dintre români. Cum acesta este și asociat momentelor de relaxare – o ieșire la cină, un concediu, cafeaua de dimineață – care se petrec adesea în doi, el poate fi deranjant pentru partenerul nefumător. În cazul acesta, calea de mijloc ce mulțumește pe toată lumea vine sub forma unor astfel de dispozitive care nu generează clasicul fum cu miros neplăcut pe care îl emană țigările.

IQOS se aseamănă foarte mult cu o țigară pentru fumător – are aproape aceeași formă, așa că nu îl privează de gestul clasic asociat cu fumatul și cu care este atât de obișnuit și eliberează un aerosol ca un abur, un alt aspect important pentru fumător. Pentru partenerul nefumător, în schimb, el nu provoacă nicio neplăcere, pentru că mirosul este aproape insesizabil. Nici săruturile și gesturile tandre nu vor mai fi afectate de mirosul și gustul de țigară.  

  • Mereu cu telefonul în mână și cu ochii în el

Un alt comportament ce s-a transformat într-un obicei ce afectează relațiile de cuplu este verificarea telefonului sau butonarea lui în permanență la cină, la film sau la ieșirile cu prietenii. Este un obicei ce poate fi foarte deranjant pentru partener, care se simte neglijat. Un studiu publicat în jurnalul Psychology of Popular Media Culture și citat de publicația americană Time arăta că persoanele dependente de telefon s-au declarat mai puțin fericite în viața de cuplu, dar și că persoanele care își descriau partenerul drept dependent de telefon s-au declarat mai puțin satisfăcute de relația lor.  

Pare un obicei pe care toată lumea îl are. E de ajuns să ne uităm pe stradă și vom vedea o mulțime de persoane cu ochii în ecranul telefonului, dar asta nu înseamnă că este și un obicei benefic. Pare paradoxal, dar poți descărca pe telefon aplicații care să îți reducă dependența de smartphone. Una dintre ele este, de pildă, Break Free Cell Phone Addiction, care este gratuită și te ajută să reduci timpul petrecut cu ochii în telefon.

  • Invadarea spațiului, la propriu, poate determina o mulțime de frustrări

Un alt comportament ce poate duce la diverse certuri este invadarea spațiului personal, la propriu. Cu alte cuvinte, dezordinea și acapararea întregului spațiu din locuință cu obiectele personale. Cel mai des femeile au acest obicei din cauză că și dețin mai multe lucruri. Este frustrant pentru oricine să ajungă acasă și să observe peste tot obiecte împrăștiate. Imaginează-ți că vrei să-ți pui cana de cafea pe măsuța din living și pe ea să troneze o mulțime de lucruri. Este destul de deranjant, nu-i așa?

Pentru a scăpa de acest obicei trebuie, în primul rând, să îți organizezi casa în așa fel încât să ai câte un spațiu dedicat pentru fiecare lucru. Începe cu amenajarea sau achiziționarea unor spații de depozitare și apoi lucrează în fiecare zi la a menține ordinea. Dacă dedici 2-3 minute zilnic acestui aspect, poți scuti zeci de minute de certuri și discuții neplăcute.

Am enumerat doar trei dintre cele mai frecvente obiceiuri din sfera casnică ce duc la nemulțumiri în relația de cuplu, însă există și altele. Tu ce ai mai adăuga pe lista noastră? Ce obicei neplăcut are partenerul tău?

Sursa foto: Shutterstock  

loading...
Comentează și tu
Recomandări
Ce e de făcut când nu ai stimă de sine. Cele 3 lucruri care te ajută să-ți recapeți încrederea în tine
Ce e de făcut când nu ai stimă de sine. Cele 3 lucruri care te ajută să-ți recapeți încrederea în tine

Inteligența noastră emoțională este, de multe ori, responsabilă pentru succesul […]

Citeste
Ce ne împlinește? 4 lucruri despre care știința a dovedit că ne fac mai fericiți
Ce ne împlinește? 4 lucruri despre care știința a dovedit că ne fac mai fericiți

Căutăm împlinirea în obiective mărețe, aproape intangibile, dar adevărul este […]

Citeste
Comedii și parodii savuroase la cea de-a 9-a ediție a festivalului Film 4 Fun de anul acesta
Comedii și parodii savuroase la cea de-a 9-a ediție a festivalului Film 4 Fun de anul acesta

Cea de-a 9-a ediţie a festivalului Film 4 Fun se desfăşoară în perioada 4-6 august 2017 la Casino Sinaia.

Citeste
(P) Agenția de turism Eurotravel semnalează o problemă turistică în plin sezon estival
(P) Agenția de turism Eurotravel semnalează o problemă turistică în plin sezon estival

De curând, agenția Eurotravel a trecut printr-o situație oarecum stranie, nemaiîntâlnită în 23 de ani de activitate. Conform declarațiilor făcute de către Radu Milcu, director executiv, este posibil ca unul dintre angajații agenției să fi încasat banii unui turist într-un cont personal, fără a mai plăti furnizorilor pentru serviciile turistice achitate în avans.

Citeste
GLAMOUR de august, ghidul pentru o vacanță ideală
GLAMOUR de august, ghidul pentru o vacanță ideală

În august, ți-am pregătit o ediție perfectă pentru a fi răsfoită pe o plajă însorită în timpul mult așteptatei vacanțe. GLAMOUR de august vine cu sfaturi de modă și frumusețe, un interviu hot și sexy cu unul dintre cele mai faimoase modele ale momentului, Ashley Graham, cele mai cool festivaluri ale verii, toate te așteaptă în numărul de august GLAMOUR, din 21 iulie la chioșcurile de ziare.

Citeste
Top 7 cele mai vândute destinații ale verii
Top 7 cele mai vândute destinații ale verii

Vacanța a devenit, pentru cei mai mulți dintre noi, un obiectiv de neratat. Fie că ne relaxăm, combatem stresul, fugim de căldură, petrecem momente de calitate cu cei dragi ori ne cultivăm un anumit tip de plăcere, toți alocăm timp mult și investim serios atunci când vine vorba de concediu. În acest an, topul celor mai căutate destinații de vară reconfirmă zone din Grecia și Turcia, dar vine și cu o nouă vedetă estivală: Spania.

Citeste