CITESTI ACUM
Femei la volan

Femei la volan

mirela-bucovicean
femei-la-volan

Cât de valabil mai este stereotipul că femeia nu s-ar pricepe la condus? În calitate de Președintă a Comisiei pentru femei a FRAS, am invitat câteva dintre colegele mele din cadrul FRAS, femei care fac performanţă în automobilism, dar și foarte tânăra generaţie, ca să ne spună și părerea lor despre pasiune, provocări, prejudecăţi dar și satisfacţii.

Când am început să concurez în cadrul sportiv în calitate de pilot, prin 2015, știam deja că este un sport dominat de prezenţa masculină, dar eu eram obișnuită, pentru că fac antreprenoriat de pe vremea când tot așa, femeile erau minoritare. Și așa cum în antreprenoriat procentele genurilor s-au modificat, așa observ că încet-încet, se modifică și cele în sport, în favoarea femeilor.

Dar probabil cea mai mare prejudecată este a conștiinţei civile care consideră că o femeie aflată în minoritate va fi persecutată. Prin propria experienţă aș vrea să subliniez că de cele mai multe ori, e fix invers, beneficiind de multe ori de discriminare favorabilă. În auto moto sport, am găsit mai degrabă o familie de „fraţi mai mari”, care atunci când am avut nevoie, s-au mobilizat să mă ajute, când n-am avut nevoie de ajutor, m-au tratat cu egalitate, iar când le-am luat poziţiile în clasament, cu ceva temere în ochi, (pe care desigur, n-o va recunoaște nimeni), apreciere și respect.

În concluzie, și la volan, ca în orice alt domeniu, primești ceea ce dai. Dacă ești bun, corect, muncitor și cu rezultate, vei primi aplauze, susţinere și respect. Și câteva puncte în plus pentru autenticitate.

Citește articolul integral în ediția de aprilie a revistei Psychologies sau abonează-te și primește lunar cadourile pregătite.

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top

Mulțumim pentru că vrei să fim prieteni!